Bij Pluktuin Stoutenburg


Theehuis

In ons oude bakhuis hebben we een gezellig theehuis ingericht. In de zomermaanden kunt u hier op het terras genieten van koffie, thee, zelfgebakken taart, Johan van Oldenbarnevelt koek. Sinds begin 2023 hebben we in ons theehuis ook infrarood verwarming zodat de bezoekers lekker warm hun kop koffie of thee kunnen opdrinken.
Naast appeltaart is er iedere week een taart van de week, aangepast aan de tijd van het jaar, dus met vruchten die op dat moment volop verkrijgbaar zijn, liefst uit de buurt.
Verder verkopen wij  boerenschepijs van Hoeve Ruitenbeek.

Uw elektrische fiets kunt u bij ons opladen, terwijl u op het terras geniet van een lekker kopje koffie of even een rondje door de tuin loopt.

Het theehuis ligt midden in het mooie gebied van ‘Het Utrechts Landschap’. hier zijn verschillende mogelijkheden voor een fijne wandeling, bijvoorbeeld het klompenpad of het ‘stoute schoenenpad’.

Het theehuis is open op donderdag t/m zaterdag, vanaf dat onze tulpen gaan bloeien (medio april) tot het einde van het plukseizoen (medio oktober). Houdt onze facebook en instagram pagina’s in de gaten voor de actuele openingstijden.

Ook kunt u bij ons terecht voor een heerlijke High tea, dit kan alleen op afspraak, voor groepen vanaf 4 personen. Heel leuk in combinatie met bijvoorbeeld bloemen plukken of een mooie wandeling in de omgeving.

High Tea

Gezellig bijkletsen onder het genot van een overheerlijke high-tea? Dat kan bij ons  voor € 24,50 p.p. bijna alles huisgemaakt en vers met o.a. sandwiches, quiche, scones, worteltaart,  en nog veel meer lekkers, we sluiten  de high tea af met een chocolade-ronde.

Voor de high tea geldt, vanaf 4 personen en graag minimaal 5 dagen van te voren reserveren. (Tot 24 uur van te voren kunt u het opgegeven aantal personen nog wijzigen, daarna brengen wij,  bij annulering, kosten in rekening).

Pluktuin

De pluktuin is open vanaf juli op donderdag t/m zaterdag van 10.30 t/m 17.00 uur.

In onze kleurrijke bloemenpluktuin groeien heel veel soorten bloemen zoals dahlia’s, leeuwenbekjes, lathyrus, amarant, korenbloemen, zinnia’s enz. enz. te veel om op te noemen.
U kunt zelf uw bloemen plukken en daarmee een zelfgemaakt boeket samenstellen. Op de tafel bij de ingang van de tuin staan plukschaartjes en plukmanden klaar. Daar staat ook een plank met gaten, waarin u het bindpunt van uw bos bloemen kunt meten. Zo weet u snel wat de prijs van uw boeket is, dit varieert van €3.00 tot €17,50 en alles wat daar tussen zit.

Voor de kinderen is er een kinderpluktuin. Hierin staan bloemen in allerlei kleuren, zoals wit, lime, geel, oranje,rood en paars. Kinderen kunnen hier een kinderhand vol bloemen plukken voor een kinderprijsje.

In de herfst hebben we ook heel veel soorten pompoenen te koop…

PLUKTUIN STOUTENBURG IN HET NIEUWS


PLUKTUIN STOUTENBURG IN BEELD


Naast onze grote hobby tuinieren vinden we het ook heel leuk om de tuin te fotograferen. Hieronder een selectie van de foto's. Kijk mee en geniet!

Alles bloemen pluktuin theehuis

Contact


Adres

Stoutenburgerlaan 6
3835 PB Stoutenburg
tel. 033-2535615
contact@pluktuinstoutenburg.nl

Let op: sommige navigatiesystemen sturen je naar de Stoutenburgerlaan in Hoevelaken in plaats van Stoutenburg.

Onze pluktuin is ook goed bereikbaar met openbaar vervoer, 20 minuten lopen vanaf station Hoevelaken.

Openingstijden

Theehuis open per 1 mei:
donderdag t/m zaterdag: 10.30 tot 17.00 uur
andere dagen op afspraak

Pluktuin open vanaf 1 juli
donderdag t/m zaterdag: 10.30 tot 17.00 uur